Dün yurtiçinde sanayi üretimi %1.7 ile beklentilerin üzerinde gelse de girdi maliyetlerine dayalı sanayi üretiminde düşüş eğilimini sürdürdü. Özellikle 1 Eylül’den bu yana gelişmekte olan ülke piyasalarına para girişlerinin yaşandığını ve bu sebeple Türk Lirası’nın Dolar ve Euro karşısında değer kazanarak kurlarda aşağı yönlü baskının devam ettiğini gördük. Euro tarafında ise dün olumsuz haberler peşi sıra gelirken yukarı yönlü beklediğimiz parite bu haberler neticesinde yatay olarak hareket etti. Dün Euro Bölgesi’nde Almanya Zew ve bölge geneli için Zew ekonomik güven endeksleri beklentilerin altında kalırken AB Komisyon Başkanı Juncker’in İtalya bütçe tasarısının AB komisyonunda onaylanması halinde Avrupa’nın ayağa kalkacağını söyleyerek üstü kapalı taslağın reddedilebileceğini söylemesi eurodaki satışları gün içinde hızlandırdı.
Bugün yurtiçinde veri akışı sakin olacakken, Euro Bölgesi’nde enflasyon rakamları belirleyici olacaktır. Özellikle Avrupa Merkez Bankası’nın tahvil alım programını sonlandıracağı ve faiz artırımlarına başlayacağı dönemin arifesinde enflasyonda beklentiler ne kadar önce karşılanırsa bu yolda adımlar daha hızlı atılabilir. Bu bağlamda enflasyonun beklentilerin üzerinde gelmesi paritede alımlara sebep olabilecekken enflasyonun beklentilerin altında kalması paritede satışlara neden olabilir. Ayrıca bugün başlayacak olan AB liderler zirvesinde Brexit tartışmaları paritedeki volatiliteyi artırabilir. ABD tarafında ise akşam saatlerinde yayınlanacak 25-26 Eylül’de gerçekleştirilen Fed faiz toplantısının toplantı tutanaklarının etkisini izleyeceğiz.
Teknik olarak baktığımızda kısa vadede aşağı yönlü kanal yapısını sürdüren kurda 6.5285 desteğinin altında önce kanal dibi olan 6.47 ve arkasından 6.4120 seviyesi test edilebilir. Yukarıda ise 6.5850 seviyesinin kırılması halinde önce kanal tepesi olan 6.65 direncine arkasından 6.7150 seviyesine kadar yükseliş görülebilir.