GESAN karar bölgesinde

מעודכן
11 Ekimde "GESAN endeks düşerken ralli yapabilir mi" başlığıyla yaptığım analizin akşamında, kdv hariç 76 milyon 500 bin yaklaşık 2 milyar 200 milyonluk bir iş anlaşması haberi geldi. Haberin etkisiyle ertesi gün tavan açan hissemiz tavandan başlayan hunharca satışlar sonrası %35 lik bir düşüşle, trend desteği, günlük ema 233 ve indikatörlerimin önemli destek-karar bölgesine gelmiş bulunmakta.

Rasyo analizine kısaca göz attığımızda likidite oranları geçmiş dönemlere göre iyileşmiş, kaldıraç oranları düşmüş(pozitif), faaliyet etkinlik oranlarından özsermaye kârlılığında bir miktar düşüş var; normal olarak görmek gerekir(özsermaye arttıkça verimlilik bir miktar düşebilir), çarpanlarına baktığımızda 2023 başında 43 F/K ları gören hisse 21 F/K ile kendi ortalamalarının ve sektör ortalamalasının altına indiğini görüyoruz.

Teknik olarak ise orta uzun vade için kademeli alım bölgesi olduğunu düşündüğüm hissede kısa vade işlemler için RSI düşen kırılımı beklenmeli.

Herkese bol kazançlar..
עסקה פעילה
Kademeli alımla ilgili benim de yaptığım, sık yapılan bir hatadan bahsetmek istiyorum. Gesan örneğinde; Gesan'a ayırdığımız parayı 3 e böldük 3x; buradan 1x aldık, %1 düşüyor 1x daha alıyoruz biraz daha düşüyor son alımı yapıp tüm kurşunları harcıyoruz. Yükselecek psikoloji ile yaptığımız alımlar sonrası %5-10 düşünce ateş basmaya başlıyor. Bu yanlış..

Farklı yöntemler olsa da benim kullandığım yöntem piramit sistemi: Önce ilk alım yerimizin altında (vademe göre indikatör desteği, günlük pivot, haftalık pivot, emalar vb.) 2 tane daha destek belirliyorum. Parayı 6 ya bölüyorum = 6x ; 1x buradan aldıktan sonra ilk desteğe pasife 2x ve kalan parayı(3x) son desteğe pasife alım giriyorum. Böylece düşüş stresinden kurtulmuş, düşüşleri bir alım fırsatı olarak değerlendirmiş ve maliyeti çok altlara çekmiş oluyorum.
Chart PatternsTechnical IndicatorsTrend Analysis

כתב ויתור